«Φίλων Σοφίες» – 203 αποφθέγματα // Συλλογικό έργο

0

filwnsofiesΤίτλος: «Φίλων Σοφίες» – Ηλεκτρονική σύμπραξη συγγραφέων αναγνωστών

Συλλογικό έργο

Επιμέλεια: Νικόλας Σμυρνάκης

Είδος: Δοκίμιο

Εκδόσεις IslandOfMan

Άδεια διανομής: Creative Commons BY-NC-SA  (Αναφορά δημιουργού – Μη εμπορική χρήση – Παρόμοια διανομή)

ISBN: 978-960-93-4835-5

Σελίδες: 52  //  Έτος έκδοσης: 2014

 

✔ Κατεβάστε το e-book:

  PDF

 

✔ Περιγραφή:

Το internet δεν δίνει απλά τη δυνατότητα σε κάθε άνθρωπο να εκφραστεί αλλά και σε όλους τους υπόλοιπους να δουν το προϊόν αυτής της έκφρασης. Στις περιηγήσεις μας στους ιστοτόπους αυτού του κόσμου όλοι έχουμε πέσει πάνω σε διαμάντια, σκέψεις, δημιουργίες ανθρώπων χωρίς τον τίτλο του συγγραφέα, που καταφέρνουν όμως να εκφράζονται με συγγραφικό τρόπο.

Ας τους ονομάσουμε αναγνώστες. Αναγνώστες που όμως πλέον σχολιάζουν, απαντούν, γεννούν πρωτότυπο υλικό, δηλαδή συν-γράφουν; Η πρωταρχική ιδέα ήταν αυτή. Συλλογή σκέψεων αναγνωστών. Σκέψεων σε μορφή αποφθέγματος. Η επόμενη σκέψη ήταν η εξής: Γιατί όχι και συγγραφέων; Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν μερικοί από τους σημαντικότερους Έλληνες συγγραφείς και προέκυψε το συνταίριασμα συγγραφέων – αναγνωστών. Γιατί στο διαδίκτυο όλοι έχουν φωνή.

Το παρόν έργο αποτελεί το πρώτο ψηφιακό βιβλίο σύμπραξης συγγραφέων αναγνωστών και φιλοδοξεί να ανοίξει έναν νέο διάλογο ανάμεσα σε αυτούς που διαβάζουν και σε αυτούς που γράφουν. Αυτούς που διαβάζουν και γράφουν ταυτόχρονα και αυτούς που γράφουν και θέλουν να διαβαστούν. Για πρώτη φορά μαζί, φιλοξενούνται στις ίδιες σελίδες, ανάμεσα από τα ίδια κόμματα, τις ίδιες τελείες, κρέμονται από τις ίδιες παραγράφους. Συγγραφείς και αναγνώστες συν-γράφουν και συν-διαβάζουν σκέψεις που αξίζει να γραφτούν, σκέψεις που αξίζει να διαβαστούν.

203 αποφθέγματα, πρωτότυπες σκέψεις κάποιες από τις οποίες πρέκυψαν μέσα από τη σελίδα του ανθρώπου στο ΝηΣί, άλλες ζητήθηκαν σε ηλεκτρονικό γάμο από τους ψηφιακούς γονείς τους, άλλες προέκυψαν μέσα από συζητήσεις και αναρτήσεις σε φεϊσμπουκικά προφίλ και διαδικτυακά αμφάς κι άλλες – οι περισσότερες – υπήρξαν παραγγελιές που ικανοποιήθηκαν με προσωπικά μηνύματα που εστάλησαν μέσα σε διαδικτυακά μπουκάλια.

 

Πηγή: [ www.islandofman.me ]

 

✔ Μοιραστείτε το:
  •  
  •  
  •   
  •  
  •  
  •  

Comments are closed.