«Απαγόρευση κυκλοφορίας» – Ποίηση της Χλόης Κουτσουμπέλη // Φωτογραφίες του Παναγιώτη Παπαθεοδωρόπουλου

0

apagoreysiΤίτλος: «Απαγόρευση κυκλοφορίας» – Μια φωτογραφική και ποιητική διαδρομή

Συγγραφέας: Χλόη Κουτσουμπέλη

Φωτογραφία: Παναγιώτης Παπαθεοδωρόπουλος

Είδος: ΠοίησηΦωτογραφικό λεύκωμα

Αυτοέκδοση

Άδεια διανομής: Ελεύθερη διάθεση

Σελίδες: 54

Έτος έκδοσης: 2013

 

✔ Κατεβάστε το e-book:

  PDF

 

✔ Περιγραφή:

Συνεργαστήκαμε πρώτη φορά μετά από προτροπή του κοινού μας φίλου Δημήτρη Τριανταφυλλίδη σε μια σειρά εννέα φωτογραφιών με ποιητικό σχολιασμό  (μερικές εκ των οποίων περιέχονται σε αυτόν τον τόμο) για το ηλεκτρονικό περιοδικό «Bibliotheque – Τεθλασμένη Ψηφιακή Βιβλιοθήκη» (www.bibliotheque.gr) με τον γενικό τίτλο «Poetry – Camera Obscura»

Το αναπάντεχα όμορφο δέσιμο της ποίησης και της φωτογραφίας, η χαρά της συνεργασίας δυο ανθρώπων με παρόμοιες ανησυχίες,  προβληματισμούς και οπτική και τέλος η επιτυχία της Camera Obscura μας οδήγησαν στην απόφαση να κάνουμε ένα ακόμα βήμα.

Μετά από πολύμηνη ανταλλαγή απόψεων, αναθεωρήσεις, σβησίματα και διαγραφές καταλήξαμε σε αυτό το «Φώτο – ποιητικό» βιβλίο με 25 φωτογραφίες και ισάριθμα συν ένα ποιήματα τα περισσότερα γραμμένα ειδικά για τις φωτογραφίες (με εξαίρεση αυτά που ο φωτογράφος επέμενε ο ίδιος να αλιεύσει από το δημοσιευμένο έργο της Χλόης)

Θέλαμε να είναι προσιτό σε όλους το αποτέλεσμα αυτής της απόπειρας. Για τούτο και επιλέξαμε από την αρχή την ηλεκτρονική αυτοέκδοση.

Το αφιερώνουμε στους μοναχικούς ανθρώπους που περιπλανιούνται στους δρόμους της πόλης,  κάθε πόλης του κόσμου  και αποτέλεσαν σταθερή έμπνευση και των δυο μας.

Πρωτοχρονιά 2013

 

[ Πηγή: self.gutenberg.org ]

 

✔ Μοιραστείτε το:
  •  
  •  
  •   
  •  
  •  
  •  

Comments are closed.