✔ 14 εφαρμογές ανοιχτού κώδικα για επεξεργασία φωτογραφιών

0

Η επεξεργασία φωτογραφιών είναι ένα πεδίο που ακόμα οι εφαρμογές κλειστού κώδικα κυριαρχούν στις προτιμήσεις και στις συνήθειες των χρηστών. Για να μην περιορίζεστε από εμπορικές εφαρμογές και κλειστά πρότυπα, υπάρχει και ένας άλλος τρόπος για την επεξεργασία των φωτογραφιών: o open source τρόπος.  Παρακάτω σας παρουσιάζουμε 14 δημοφιλείς open source εφαρμογές φωτογραφίας , που αναδεικνύουν την ποικιλία επιλογών και καινοτομιών που υπάρχει στον κόσμο του ανοιχτού λογισμικού.

1. Gimp

To Gimp, η «ναυαρχίδα»  του ανοιχτού λογισμικού στο χώρο της επεξεργασίας εικόνας, σας επιτρέπει να κάνετε σχεδόν τα πάντα- ή και περισσότερα- σε σύγκριση με αντίστοιχες εφαρμογές κλειστού κώδικα.

2. darktable

Το darktable είναι μια εφαρμογή ανοιχτού κώδικα για την επεξεργασία και το workflow αρχείων RAW , που επιτρέπει την εργασία με ψηφιακές εικονες από την στιγμή της σύλληψης μέχρι το τελικό αποτέλεσμα.

3. LightZone

Το LightZone είναι μια εφαρμογή επαγγελματικού digital darkroom  για Windows, Mac OS X και Linux.

4. Shotwell

Το Shotwell είναι μια εφαρμογή διαχείρισης φωτογραφιών για το GNOME 3,

5. Raw Therapee

Το Raw Therapee είναι μια εφαρμογή επεξεργασίας αρχείων raw για σχεδόν όλα τα λειτουργικά συστήματα, και διανέμεται με την άδεια GNU General Public License Version 3. Σας δίνει την δυνατότητα αρκετών λειτουργιών επεξεργασίας σε μεγάλο αριθμό εικόνων

6. digiKam

Το digiKam είναι μια εφαρμογή διαχείρισης ψηφιακών φωτογραφιών για Linux, Windows, και Mac OSX  που επιτρέπει στους φωτογράφους να διαχειρίζονται, επεξεργάζονται, οργανώνουν, βελτιώνουν και να μοιράζονται τις φωτογραφίες τους .

[ Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο https://opensource.ellak.gr >> ]

 

✔ Μοιραστείτε το:
  •  
  •  
  •   
  •  
  •  
  •  

Comments are closed.